Verwarmen via de vloer?

Vraag gratis offertes aan

Vloerverwarming Hulshout

Koude voeten of een te hoge energierekening? Overweeg dan het plaatsen van elektrische of traditionele vloerverwarming! Of u nu kiest voor een systeem op gas of elektriciteit: u bent verzekerd van een hoger wooncomfort en een lagere energierekening. Het leggen van de vloerverwarming wordt snel en vakkundig gedaan door één van de vakmannen uit Hulshout.

Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden. U vindt hier meer informatie over de verschillende systemen en hoe verwarmen via de vloer in z’n werk gaat. Ook krijgt u meer informatie over elektrische systemen en de voor- en nadelen hiervan. Wilt u graag besparen op de prijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten uit de regio Hulshout.

Navigeer op deze pagina naar:

vloerverwarming leggen Hulshout

Waarom vloerverwarming leggen?

Elektrische vloerverwarming heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van verwarmen met radiatoren. Dankzij het grote stralingsoppervlak hoeft u de woning minder te verwarmen voor dezelfde aangename binnentemperatuur! Hiermee bespaart u met elektrische vloerverwarming niet alleen op de stookkosten, maar bent u ook verzekerd van een hoger wooncomfort. Bovendien kunt u alle radiatoren weg laten halen, waardoor u veel meer ruimte creëert om uw woning in Hulshout in te richten.

vloerverwarming Hulshout

Vergelijk vloerverwarming specialisten in Hulshout

Wilt u elektrische vloerverwarming laten leggen en bent u op zoek naar een specialist met een scherpe prijs? Vul dan snel het offerteformulier in! Via onze offerteservice krijgt u de kans om de prijs van meerdere specialisten met elkaar te vergelijken. Zo laat u voordelig vloerverwarming leggen en bespaart u tot wel 40% op de kosten! Het vergelijken van offertes is gratis en volledig vrijblijvend: dit betekent dat u helemaal nergens aan vastzit!

Hoe werkt vloerverwarming?

Verwarmen via de vloer is in Hulshout al jaren populair. Deze methode werkt zowel op gas als met elektrische verwarmingsmatten. Wanneer de thermostaat inschakelt, warmen de buizen of elektrische matten geleidelijk op. Het voordeel hiervan is dat uw woning in Hulshout zonder luchtcirculatie opwarmt. Dankzij het grotere stralingsoppervlak, zet u de thermostaat op een lagere temperatuur dan bij radiatoren voor dezelfde aangename temperatuur. Zo bespaart u op de energierekening!

Werkzaamheden vloerverwarming installateur

Een vloerverwarmingspecialist uit Hulshout heeft een aantal verschillende taken. Als u een vakman uit de regio Hulshout inhuurt, dan bent u verzekerd van een persoonlijk advies. Hiermee weet u zeker dat u de juiste keuze maakt. Uiteraard zal de vakman uw nieuwe verwarmingssysteem vakkundig leggen, welke methode hij hiervoor gebruikt is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en budget. Wat een vakman ook voor u kan doen, is het verwijderen van oude radiatoren. Hieronder staat een overzicht van de meest voorkomende werkzaamheden in Hulshout.

  • Informeren en adviseren over verschillende systemen.
  • Het leggen van vloerverwarming op gas.
  • Het plaatsen van elektrische vloerverwarming.
  • Het infrezen van verwarmingsbuizen.
  • Het verwijderen en afvoeren van oude radiatoren.

Elektrische vloerverwarming Hulshout

Elektrische vloerverwarming is in Hulshout al jarenlang populair als bijverwarming in de badkamer, maar het kan ook zeker gebruikt worden als hoofdverwarming. Elektrische- of infrarood vloerverwarming heeft als voordeel dat het de ruimte sneller opwarmt dan een systeem op gas. Ook zijn elektrische systemen een stuk gemakkelijker te plaatsen. U hoeft namelijk geen buizen in de dekvloer te plaatsen. Bij elektrische systemen wordt er vaak gebruik gemaakt van een dun matje dat vlak onder het vloeroppervlak ligt. Kiest u voor elektrische verwarming? Houd dan wel rekening met een hoger energieverbruik. Uw gasrekening daalt daarentegen wel. De hogere energierekening is de reden dat veel mensen in Hulshout kiezen voor elektrische matten voor het verwarmen van de badkamer, keuken of slaapkamer.

Vloerverwarming op gas

Vloerverwarming op gas is geschikt als zowel hoofd- als bijverwarming. Hierbij werkt de vloerverwarming samen met de cv-ketel. Vloerverwarming op gas is per m² een stuk voordeliger dan elektrische vloerverwarming, zowel in aanschaf als in gebruik.

Bij vloerverwarming op gas is er een verdeler aanwezig. Deze verdeler zorgt ervoor dat het warme water goed verdeeld wordt over de buizen en het zorgt voor een goede doorstroming. Met deze verdeler kunt u ook bepaalde delen van de vloerverwarming op gas uitschakelen. Bijvoorbeeld in de badkamer of slaapkamers. Zo verwarmt u geen ruimtes waar u overdag toch niet bent, en bespaart u op de energierekening.

Voordelig vloerverwarming in Hulshout laten leggen?

Vind de vakman met het beste aanbod om te besparen op de totaalprijs.

Gratis offertes aanvragen

Vloerverwarming leggen Hulshout

Wilt u vloerverwarming in uw woning in Hulshout laten leggen? Het plaatsen gebeurt op een aantal verschillende manieren. Zo heeft u onder andere de keuze voor een nat of droog systeem. Natte systemen worden in de dekvloer zelf verwerkt. Dit wordt meestal gedaan bij de bouw van een nieuwbouwwoning of bij een grote renovatie van een bestaand pand in Hulshout. Droge systemen worden bovenop de dekvloer gelegd, waardoor de verwarmingsbuizen vlak onder het vloeroppervlak liggen. De derde mogelijkheid is het infrezen van de verwarmingsbuizen. Bij het infrezen liggen de buizen in de dekvloer zonder dat u een nieuwe dekvloer hoeft aan te leggen.

vloerverwarming aanleggen

Vloerverwarming droog systeem

Het droog systeem is in Hulshout erg populair. Het is iets duurder om te leggen, maar het heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo is de chape erg dun, waardoor het oppervlak heel snel warm aanvoelt. Bij droge systemen plaatst de vakman de leidingen in een voorgevormde isolatieplaten. Een andere mogelijkheid bij het droog systeem, is het gebruik van een noppenplaat. Hierbij worden de verwarmingsbuizen in een slakkenpatroon gedrukt en de noppenplaat houdt de buizen op hun plek. Bovenop de vloerverwarming volgt de dekvloer. Hieronder leest u meer over de vloeropbouw van een droog systeem.

Vloeropbouw bij droog systeem leggen

Benieuwd naar de vloeropbouw bij een droog systeem? De vloeropbouw start met de ondergrond, gevolgd door opvullaag om de vloer vlakker te maken. Daarna volgt het verwarmingssysteem, geplaatst in isolatiemateriaal. De vloeropbouw wordt hierbij afgesloten van een nieuwe deklaag. Het voordeel is dat deze relatief dun aangebracht kan worden. Meestal is 4 tot 6 centimeter voldoende.

Vloerverwarming nat systeem

Natte systemen worden vaak gebruikt bij de bouw van nieuwe huizen. Ook als u een renovatie uitvoert is het mogelijk te kiezen voor een nat systeem. Hierbij ligt de vloerverwarming namelijk in de chape. De chape geeft de warmte goed af aan de vloer, waardoor het vloeroppervlak al snel lekker warm aanvoelt. Natte systemen zijn niet altijd een geschikte optie. Wanneer u een woning met een houtskelet laat bouwen bijvoorbeeld. Wat ook belangrijk om te weten is dat de chape voldoende moet drogen voordat u de vloerverwarming aan kan zetten. Dit neemt ongeveer 7 tot 8 weken in beslag. Zet u de vloerverwarming al eerder aan, dan is er een risico op scheurvorming.

Vloeropbouw bij nat systeem leggen

De vloeropbouw bij een nat systeem is als volgt: allereerst is er de ondergrond. Hierna volgt een opvullaag gevolgd door een dikke laag isolatie. Deze zorgt ervoor dat u geen warmte verliest aan de kruipruimte. De vloeropbouw gaat verder met een laag isolatie, gevolgd door de laag chape. Hierin is het buizenstelsel verwerkt. Bij deze vloeropbouw is een chape van ongeveer 6 tot 8 centimeter vereist.

Vloerverwarming infrezen

Het infrezen van vloerverwarming is één van de meest voordelige opties en wordt bij een renovatie regelmatig uitgevoerd. Het infrezen is geschikt voor zowel hoofdverwarming als bijverwarming, in bijvoorbeeld de badkamer. De vakman uit Hulshout freest sleuven van ongeveer 17mm diep in een slakkenpatroon. Het voordeel van infrezen, is de opbouw van de vloer. De verwarmingsbuizen liggen bij het infrezen namelijk vlak onder het oppervlak, waardoor uw vloeroppervlak al snel warm en comfortabel aanvoelt. Het infrezen in de dekvloer is relatief snel gedaan, maar als u de vloerverwarming wilt laten frezen in een betonvloer, dan neemt dit iets meer tijd in beslag. Ook ligt de prijs dan iets hoger.

Vloerverwarming infrezen, het proces

Benieuwd hoe het proces van infrezen werkt? Bekijk dan snel de video.

Vloerverwarming prijs

De prijs voor uw vloerverwarming is grotendeels afhankelijk van het soort vloerverwarming. Kiest u elektrische vloerverwarming, dan betaalt u ongeveer €60,- tot €70 per m². De kostprijs voor het infrezen van verwarmingsbuizen ligt tussen de €30,- tot €45,- per m². Hierbij is uitgegaan van een vloeroppervlak van 40 m². Bij een groter oppervlak ligt de kostprijs per m² vaak iets lager. Een nat systeem in chape kost ongeveer €30,- tot €50,- per m² en is daarmee goedkoper dan een droog systeem: daarvan ligt de prijs rond de €35,- tot €60,- per m². Vergelijk gratis offertes als u een precieze indicatie wilt voor het leggen van vloerverwarming.

Prijs vloerverwarming leggen, de arbeidskosten

De kosten in bovenstaande tabel zijn exclusief arbeidskosten. Voor het aanleggen van de vloerverwarming moet u rekening houden met nog eens €15,- tot €35,- per m².

Zoals u ziet loopt de prijs voor het aanleggen flink uiteen. Dat komt omdat deze kostprijs verschilt per verwarmingsinstallateur in Hulshout. Laat u een groot oppervlak aan vloerverwarming aanleggen? Hoe groter het vloeroppervlak, des te lager de prijs per m².

Tabel: hoeveel kost vloerverwarming?

Soorten vloerverwarming Gemiddelde prijs, exclusief installatie*
Vloerverwarming nat systeem (chape) €30,- tot €50,- per m²
Vloerverwarming droog systeem €35,- tot €60,- per m²
Vloerverwarming infrezen €30,- tot €45,- per m² (bij 40 m², inclusief egaliseren van de vloer)
Elektrische vloerverwarming €60,- tot €70,- per m² (inclusief thermostaat)

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De prijs is onder andere afhankelijk van de wijze waarop de leidingen bevestigd worden.

Welke factoren beïnvloeden de kostprijs?

De kostprijs van vloerverwarming is afhankelijk van een hoop factoren: de hart tot hart afstand (de afstand tussen de verwarmingsbuizen), de arbeidskosten voor het aanleggen, elektrische of traditionele vloerverwarming en eventuele extra opties. Extra opties waar u uit kunt kiezen zijn het verwijderen van de radiatoren en het aanbrengen van isolatiefolie. Daarnaast kunt u op de prijs besparen door een premie aan te vragen. Benieuwd naar welke premies beschikbaar zijn?

Op vlaanderen.be leest u meer over premies voor verwarming. Er zijn grofweg drie keuzes die de totale prijs beïnvloeden:

  • Elektrische vloerverwarming of op gas?
  • Hoofd- of bijverwarming?
  • Eventuele extra opties?

Benieuwd naar de exacte prijzen en mogelijkheden?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes om tot 40% op de kosten te besparen.

Vraag vrijblijvende offertes aan
vloerverwarming bij renovatie

Vloerverwarming bij renovatie

Als u toch al een renovatie in de woonkamer of badkamer uitvoert, overweeg dan direct om vloerverwarming te leggen! Het aanleggen van vloerverwarming is tijdens een renovatie maar een kleine moeite en zorgt voor een hoog comfort. Door alle radiatoren tijdens de renovatie de deur uit te doen, houdt u veel meer ruimte over voor de inrichting van uw living. Bij een renovatie heeft u de keuze uit verschillende systemen. U kunt bij de renovatie kiezen voor een nat systeem, om op de totale prijs te besparen. Een droog systeem heeft daarnaast ook z’n voordelen. Laat u bij een renovatie daarom goed inlichten door een verwarmingsspecialist uit Hulshout.

welke vloer voor vloerverwarming?

Welke vloer op vloerverwarming?

Eén van de meest gestelde vragen is: welke vloerafwerking is geschikt bij vloerverwarming? Er zijn een aantal verschillende vloeren die heel erg goed samengaan met vloerverwarming, zoals keramische tegels, PVC of gietvloeren. Andere materialen, zoals laminaat of een houten vloer, gaat iets minder goed samen. Toch kunt u deze materialen gebruiken, als u maar voldoende rekening houdt met de opbouw van de vloer. Soms zijn er speciale ondervloeren verkrijgbaar, die de warmte goed geleiden. U heeft onder andere de keuze uit de volgende soorten vloerbedekkingen:

  • Betonvloer en natuursteen
  • Keramische tegels en gietvloeren

Betonvloer en natuursteen

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is een betonvloer juist uitermate geschikt als vloerbedekking bij vloerverwarming. Betonvloeren en natuursteen zijn namelijk van nature goede warmtegeleiders, waardoor uw vloer heerlijk warm aanvoelt. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de opbouw van de vloer: bij betonvloeren wordt een dikte van 18 centimeter aangeraden, om scheurvorming te voorkomen.

Keramische tegels

Keramische tegels zijn misschien wel de beste keuze als het gaat om de vloerafwerking. Ze houden de warmte enorm lang vast, zelfs als de thermostaat is uitgeslagen geven de tegels nog steeds de warmte af. Hierdoor verlaagt u de energierekening nog meer! Keramische tegels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Kies bijvoorbeeld voor plavuizen voor een klassieke look of boots de warme uitstraling van parket na.

Gietvloeren

Gietvloeren zoals troffelvloeren zijn enorm geschikt voor vloerverwarming. Ze nemen de warmte goed op en geven het voldoende af aan de living. Wilt u een epoxy vloerafwerking? Dit is eventueel mogelijk als u voldoende gebruik maakt van voegen. Epoxy is van nature namelijk niet erg elastisch, en de kans op beschadigingen is groot als u deze vloerafwerking kiest.

Laminaat op vloerverwarming

Laminaat is een populaire keuze omdat het goedkoop is. Maar niet alle laminaat is geschikt voor vloerverwarming. Als u laminaat koopt dan staat er vaak op de verpakking of het laminaat gebruikt kan worden in combinatie met vloerverwarming. Houd rekening met de opbouw van het vloeroppervlak, zo is niet elke ondervloer geschikt. Wel levert u met laminaat altijd een deel van de warmte in.

Vloerverwarming en houten vloer?

Een parket is al jarenlang een geliefde vloerafwerking in Hulshout. Maar is een parket of een houten vloer geschikt voor vloerverwarming? Een houten vloer is niet de ideale keuze, omdat een parket geen goede warmtegeleiding heeft. Bent u toch vastberaden een houten vloer te plaatsen? Houd dan rekening met de opbouw van de ondervloer. Kies bij de opbouw voor een warmtegeleidende ondervloer en controleer of het verwarmingssysteem geschikt is voor een houten vloer of parket.

Vloerverwarming en tapijt?

Tapijt is uiteraard een vloerafwerking die goed samengaat in combinatie met vloerverwarming. Toch is niet elk tapijt zomaar geschikt. Sommige dikkere tapijten, vaak hoogpolig, houden de warmte tegen, waardoor de ruimte niet optimaal opwarmt. Bij de keuze voor tapijt is het daarom belangrijk te letten op de dikte. Vaak staat er op de verpakking of het tapijt geschikt is in combinatie met vloerverwarming.


Vloerverwarming installateur? Vrijblijvende offertes!

Op zoek naar een vakman gespecialiseerd in het leggen van vloerverwarming? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes van specialisten uit de regio Hulshout! Op die manier kiest u gemakkelijk de vakman met de laagste prijs en bespaart u tot wel 40% op de kostprijs. Heeft u al vloerverwarming laten aanleggen en heeft u last van een storing? Ook dan kan één van de experts in de regio Hulshout u vlot helpen met een reparatie. Benieuwd of een parket of houten vloer mogelijk is? Als u een vloerverwarmingspecialist inhuurt bent u verzekerd van professioneel advies, zodat u optimaal van uw vloerverwarming gebruik maakt!