CV-ketel onderhoud

Om u te verzekeren van een optimale werking van de centrale verwarming is het van belang dat u deze regelmatig van onderhoud voorziet. Het onderhouden van een cv-ketel kan onderverdeeld worden in twee delen. De ene helft kunt u gemakkelijk zelf uitvoeren, zoals de ontluchting van een radiator of het bijvullen van de waterdruk. De andere helft dient u over te laten aan een erkend verwarmingsmonteur. Hieronder valt het schoonmaken van de binnenzijde van de cv-ketel en de controle van de diverse onderdelen op beschadigingen waaronder de warmtewisselaar en het expansievat. Op deze pagina vindt u meer informatie over het mogelijk onderhoud en de prijzen daarvan. Wilt u graag in contact komen met een erkend verwarmingsmonteur? Via het contactformulier vergelijkt u vrijblijvend meerdere offertes!

cv-ketel onderhoud

Radiatoren ontluchten

Zoals gezegd zijn er verschillende delen van het onderhoud aan uw verwarming die u zelf kunt uitvoeren. Eén daarvan is het ontluchten van de radiatoren. Begin met het ontluchtingsproces bij de radiator die zich op het laagste punt bevindt, en werk zo naar de cv-ketel toe. Door de radiatoren van lucht te ontdoen, zorgt u ervoor dat deze zich maximaal kunnen vullen met water, wat leidt tot een optimale warmte voorziening van de centrale verwarming.

CV-ketel bijvullen

Een tweede onderdeel van het eigenhandige onderhoud is het bijvullen van de verwarmingsketel. Door de ontluchting van een radiator, of eenvoudigweg door veelvuldig gebruik van de centrale verwarming kan het gebeuren dat de waterdruk in de cv-ketel te laag wordt (onder de 1.5 bar komt te staan). Maak gebruik van een vulslang en eventueel een trechter om het waterpeil bij te stellen. In de meeste gevallen zal dit een storing voorkomen.

Periodiek onderhoud

Naast het onderhoud dat u zelf uit kunt voeren, zijn er diverse onderhoudszaken die u het beste kunt overlaten aan een professional. Deze kan bijvoorbeeld de centrale verwarming controleren op beschadigingen of slijtage, heeft zicht op de staat van diverse onderdelen, en kan tevens bepalen of het voldoende is de huidige cv-ketel te repareren of dat u deze dient te vervangen. Om het onderhoud van uw verwarming te optimaliseren raden wij aan een onderhoudscontract af te sluiten. Met een onderhoudscontract wordt het onderhoud periodiek gereguleerd, behoudt u de fabrieksgarantie en profiteert u bovendien van lagere kosten voor een eventuele reparatie. Tot slot zal door het periodiek onderhoud het rendement van uw cv-ketel ook geoptimaliseerd worden, zodat u zoveel mogelijk bespaart op de stook kosten.

Kosten onderhouden centrale verwarming

Het onderhouden van een centrale verwarming hoeft niet heel veel te kosten. Kiest u ervoor om het onderhoud niet te reguleren, dan betaalt u standaard prijzen voor de aanschaf van materiaal, het voorrijden en uurloon van de verwarmingsmonteur. Om de kosten enigszins te beperken, is het mogelijk om te kiezen voor een onderhoudscontract. De prijzen hiervoor verschillen per contract dat u kiest, afhankelijk van de uitbreiding van het pakket. Wilt u graag weten welke mogelijkheden er prijzen er zijn voor een dergelijk contract? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Probeer in dit contactformulier zo exact mogelijk uit te leggen wat uw hulpvraag is. Zo kunnen wij u goed van dienst zijn!

Bij WT Heating is onderhoud van uw cv-ketel in goede handen.

Door uw cv-ketel bij ons in onderhoud te hebben wordt de kans op toekomstige reparaties kleiner en behoud het apparaat haar optimale prestaties. Vraag de verwarmingsmonteur naar de scherpe prijzen voor een onderhoudscontract.

CV-ketel onderhoudscontract

Vraag direct diverse offertes voor het onderhoud

Bent u benieuwd naar de kosten voor het onderhouden van uw centrale verwarming? Hebt u een vraag over de beste techniek voor het aanvullen van het water in de cv-ketel? Of ontvangt u graag meerdere exacte prijsindicaties voor het afsluiten van een onderhoudscontract? Via het landelijke netwerk van WT Heating komt u in contact met meerdere vakmannen bij u uit de buurt. Door het invullen dan het offerteformulier vergelijkt u meerdere offertes van lokale specialisten. Geef aan wat uw vragen zijn, of wensen voor hulp, en wij zorgen ervoor dat u zo spoedig mogelijk geholpen wordt. Wij zijn u met alle plezier van dienst!