CV-ketel installatie

Wanneer u uw huidige cv-ketel laat vervangen, dan dient u het nieuwe apparaat nauwkeurig te installeren. De installatie van cv-ketels is verbonden aan diverse eisen en voorwaarden voor zowel Nederland als Europa. Het is dan ook over het algemeen het handigst om de installatie van een verwarmingsketel over te laten aan een erkende verwarmingsinstallateur. Op deze pagina vindt u meer informatie over de regelgeving van het installeren van een verwarming, de verschillende modellen die er beschikbaar zijn, en de prijzen die wij hieraan verbinden. Wilt u graag meerdere prijsindicaties ontvangen? Laat dan een bericht achter via ons contactformulier en wij helpen u zo spoedig mogelijk. Via het formulier legt u op eenvoudige wijze vrijblijvend contact met maximaal 5 CV-monteurs uit uw regio.

cv-ketel installatie

Wanneer moet ik mijn verwarmingsketel vervangen?

Vaak krijgen wij van onze klanten de vraag wanneer zij hun verwarmingsketel het beste kunnen laten vervangen. Hoewel hier geen vaststaand antwoord op te geven is, houden wij over het algemeen rekening met een levensduur van zo’n 12 jaar voor een standaard cv-ketel. Daarnaast raden wij aan om uw verwarming te vervangen wanneer deze meerdere keren per jaar een storing vertoont, of een reparatie nodig heeft. Gebruikt u nog steeds een gewone verwarmingsketel? Overweeg dan de voordelen van een hr ketel. Het verbeterde rendement is niet alleen goed voor het milieu, maar zal op de lange termijn ook goed zijn voor uw portemonnee omdat een hoogrendementsketel zuiniger is.

Diverse modellen

Voordat u een nieuwe cv-ketel kunt installeren, dient u eerst een nieuw model te kiezen uit de beschikbare varianten. Zoals gezegd is tegenwoordig het hoogrendement model (HR) zeer in trek. Dit komt doordat u met een installatie van deze kwaliteit jaarlijks tot wel honderden euro’s op uw energiekosten kunt besparen. Een hr cv-ketel levert namelijk meer dan 100 procent rendement dankzij het hergebruik van de restwarmte. Daarnaast hebt u ook de mogelijkheid om te kiezen voor een combiketel. Dit is een combinatie van een cv-ketel en een boiler. Het voordeel van een combiketel is dat deze relatief weinig ruimte inneemt, en gemakkelijk te installeren is. Wilt u graag meer weten? Vult u het offerteformulier in, uw ontvangt spoedig meerdere reacties van bedrijven uit uw regio.

Voorwaarden voor installatie

Als u van plan bent om zelf uw cv-ketel te installeren, dan dient u rekening te houden met diverse eisen en voorwaarden zoals die door de Europese en Nederlandse overheden worden gesteld. Voor Nederland staat deze regelgeving opgesteld in de NEN richtlijnen. Deze vindt u online, of kunt u opvragen bij uw cv-ketel dealer. Daarnaast moet de installatie van een cv-ketel ook voldoen aan de volgende twee eisen: u dient naast de verwarmingsketel aan alle kanten minimaal 10 centimeter ruimte over te laten, opdat een eventuele reparatie mogelijk is. En ten tweede moet de rookgasafvoer op de juiste manier zijn aangesloten. Hiermee voorkomt u problemen met koolstofmonoxide.

Prijzen

De prijzen voor het installeren van een cv-ketel zijn afhankelijk van de huidige situatie. Wanneer bijvoorbeeld een leiding volledig moet worden aangelegd, voordat wij de ketel kunnen vervangen dan zullen de prijzen sterk oplopen. Daarnaast zijn de exacte prijzen voor installatie afhankelijk van het model en de tijd die wij aan de installatie kwijt zijn. Wilt u graag weten met welke prijzen u ongeveer rekening dient te houden? Vergelijk vrijblijvend offertes via het formulier.

verwarmingsketel installeren

Bij ons is de installatie van uw cv-ketel in goede handen.

Onze verwarmingsmonteurs kunnen de installatie van uw cv-ketel verzorgen. Door jarenlange ervaring zijn wij specialist in installatie, reparatie en onderhoud van uw cv-ketel.

CV-ketel installeren

Vraag direct meerdere offertes aan

Zit u na te denken over een nieuwe cv-ketel? Onze experts kunnen u helpen met het vinden van een cv-installatie die het beste bij uw woonwensen past. Door het vergelijken van meerdere centrale verwarming specialisten kunt u bovendien diegene kiezen met de beste voorwaarden. Via het contactformulier vraagt u gemakkelijk en snel meerdere offertes aan bij de specialisten van WT Heating. Geef op het formulier zo nauwkeurig mogelijk uw wensen voor een verwarmingsketel aan, en de mate van hulp bij installatie die u nodig heeft. Wij sturen u vervolgens spoedig een offerte toe. Wij helpen u met alle plezier!