Verwarmen via de vloer?

Vraag gratis offertes aan

Vloerverwarming Arendonk

Vindt u uw energierekening te hoog en voelt uw vloeroppervlak vaak koud aan? Overweeg dan het plaatsen van vloerverwarming in Arendonk. U heeft de keuze uit elektrische en traditionele vloerverwarming, waarmee u het hele huis of specifieke ruimtes kan verwarmen, zoals de badkamer, living of keuken.

Op deze pagina leest u meer over het leggen van vloerverwarming. Ook krijgt u meer informatie over de verschillende soorten vloerverwarming en leest u hoe de opbouw in elkaar steekt. Tot slot krijgt u ook een indicatie van de kostprijs. Wilt u meer weten over de kostprijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier!

Navigeer op deze pagina naar:

vloerverwarming leggen Arendonk

Waarom vloerverwarming leggen?

Het leggen van vloerverwarming is een ideale methode om uw wooncomfort flink te verhogen. Doordat uw huis via het vloeroppervlak heel gelijkmatig verwarmd wordt, profiteert u bovendien van een lage energierekening. Als u uw huis via het vloeroppervlak laat verwarmen verbruikt u maar liefst 20% minder energie dan bij het gebruik van radiatoren! Bijkomend voordeel is dat het volledig onzichtbaar is, zodat u niet beperkt bent in de inrichting van de living.

vloerverwarming Arendonk

Vergelijk vloerverwarming specialisten in Arendonk

Besparen op uw vloerverwarming? Dat doet u gemakkelijk met het vergelijken van vakmannen! Vul het offerteformulier in en u ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere specialisten uit de regio Arendonk. Kies voor de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de totale kosten! Op die manier bent u altijd verzekerd van het beste aanbod tegen de laagste prijs. Maakt u zich geen zorgen: want het gebruik van deze offerteservice is gratis en helemaal vrijblijvend!

Hoe werkt vloerverwarming?

Vloerverwarming werkt op basis van warm water of elektriciteit. Kiest u voor vloerverwarming als hoofdverwarming, dan is verwarmen op gas de meest gangbare keuze. Hierbij stelt u de temperatuur in met een thermostaat. Deze geeft een signaal af aan de CV-ketel die het water in de leidingen opwarmt. Dit gebeurt in combinatie met een verdeler: deze regelt de circulatie van het water. Door het grote stralingsoppervlak van het verwarmingssysteem wordt de ruimte veel gelijkmatiger verwarmd dan met radiatoren.

Werkzaamheden vloerverwarming installateur

Wanneer u een vakman uit Arendonk inschakelt voor de installatie van vloerverwarming, dan profiteert u direct van zijn kennis en ervaring. Hij geeft u namelijk een persoonlijk advies met betrekking tot de hart op hart afstand, het legpatroon en zelfs over het verwarmingssysteem dat u laat plaatsen. Daarnaast legt hij zowel hoofdverwarming in de living als bijverwarming in de badkamer en egaliseert hij het oppervlak zodat u de vloerafwerking zonder problemen kunt leggen. De werkzaamheden van een vloerverwarming specialist zijn dan ook aardig divers. Hieronder staat een overzicht van de meest voorkomende werkzaamheden in Arendonk.

  • Het leggen van elektrische vloerverwarming.
  • Het infrezen van een traditionele installatie.
  • Adviseren over de verschillende mogelijkheden.
  • Vloeren egaliseren.

Elektrische vloerverwarming Arendonk

Elektrische vloerverwarming heeft een aantal voordelen: zo is het plaatsen van de elektrische installatie relatief eenvoudig en warmt het doorgaans sneller op dan vloerverwarming op gas. Hierdoor is elektrische vloerverwarming erg geschikt voor ruimtes die niet de hele dag door verwarmd worden: zoals bijvoorbeeld de keuken of slaapkamer. Er zijn drie verschillende soorten elektrische vloerverwarming: met elektrische matten, met kabels of met infrarood folie. Vooral de elektrische matten zijn in Arendonk populair. Elektrische matten zijn snel geplaatst en zorgen voor een snelle opwarming van de kamer omdat het leidingstelsel vlak onder de vloerafwerking ligt. Infrarood wordt ook rechtstreeks onder de vloerbedekking gelegd, waardoor de ondergrond al snel warm aanvoelt.

Vloerverwarming op gas

Vloerverwarmingssysteem op gas is in Arendonk de meest gangbare keuze. Dat komt omdat dit een stuk goedkoper is in zowel gebruik als aanschaf. Als u vloerverwarming op gas laat plaatsen, dan bespaart u in een gemiddelde eengezinswoning tot wel 180 m³ per jaar. Bij een gasprijs van ongeveer €0,65 bespaart u hiermee tot wel €117,- per jaar!

Als u kiest voor verwarmen met gas, dan heeft u de keuze uit een aantal verschillende systemen: u kunt de leidingen namelijk laten infrezen, maar het is ook een mogelijkheid om de leidingen in een noppenplaat te plaatsen.

Kwalitatieve vloerverwarming tegen de laagste prijs!

Vind de vakman met het beste aanbod om te besparen op de totaalprijs.

Gratis offertes aanvragen

Vloerverwarming leggen Arendonk

U heeft de keuze uit een aantal verschillende systemen. De systemen hebben ieder hun eigen voor- en nadelen. U heeft onder andere de keuze uit een droog of nat systeem en infrezen. Infrezen is geschikt bij een bestaande vloer, hierbij frezen de vakmannen uit Arendonk sleuven waar de leidingen in geplaatst wordt. Droge systemen zijn ook een optie bij bestaande vloeren omdat het leidingstelsel op de dekvloer gelegd wordt. Bij natte systemen liggen de buizen juist in de dekvloer. Dit wordt daarom voornamelijk gekozen bij renovaties of bij de bouw van nieuwe woningen in Arendonk.

vloerverwarming plaatsen

Vloerverwarming droog systeem

Bij een droog systeem legt de vakman uit Arendonk de vloerverwarming op de bestaande dekvloer. Hierbij liggen de leidingen in isolatieplaten die de warmte goed geleiden. Dankzij deze isolatieplaten is uw vloer al snel verwarmd en wordt de warmte optimaal verspreidt over de hele ruimte. Bij een droog verwarmingssysteem wordt er ook wel gebruik gemaakt van een noppenplaat. De leidingen worden dan tussen de noppen in het juiste legverband gebogen. Een droog systeem wordt onder andere toegepast bij zowel bestaande woningen als nieuwbouwprojecten met houtskelet. Ook bij een renovatie kunt u kiezen voor een droog verwarmingssysteem.

Vloeropbouw bij droog systeem leggen

De vloeropbouw van een droog verwarmingssysteem is anders dan de opbouw van een nat systeem. Bij een droog systeem liggen de verwarmingsbuizen bovenop de ondervloer. Deze opbouw werken de vakmannen uit Arendonk af met een dekvloer of chape. Bij een droog systeem is de chape maximaal 6 centimeter dik, om zo te voorkomen dat de chape de warmte tegenhoudt.

Vloerverwarming nat systeem

Natte systemen worden in Arendonk ook regelmatig gebruikt, maar dit is bij een bestaande woning een grotere investering dan het leggen van een droog systeem. Hierbij liggen de verwarmingsbuizen namelijk in de chape. Het voordeel van een nat systeem is de lagere prijs. Het nadeel is dat de warmte minder goed geleid wordt, waardoor het vloeroppervlak een langere opwarmtijd heeft. Bovendien mag u de vloer in de chape pas verwarmen na 7 tot 8 weken. Voor die tijd is er de kans dat de dekvloer gaat scheuren bij te grote temperatuurverschillen. Een nat systeem wordt voornamelijk gebruikt bij de bouw van nieuwbouwhuizen in Arendonk.

Vloeropbouw bij nat systeem leggen

De vloeropbouw bij een natte systemen is doorgaans een stuk hoger dan de opbouw bij droge systemen. Op de ondergrond komt een uitvullaag om het oppervlak beter te egaliseren, gevolgd door een volle laag isolatie. Bovenop deze opbouw komt de dekvloer, met daarin de verwarmingsbuizen. De chape is een stuk dikker dan bij een droogsysteem: gemiddeld tussen de 6 en 8 centimeter.

Vloerverwarming infrezen

Bij een bestaande vloer is het ook een mogelijkheid de leidingen in te frezen. Bij het infrezen maken de vakmannen uit Arendonk sleuven in uw bestaande dekvloer. Hierin leggen zij de buizen van de vloerverwarming. Bij het infrezen worden de sleuven ongeveer 17 mm diep. Hierdoor liggen de buizen vlak onder het vloeroppervlak, waardoor de kamer al snel opwarmt. De vakmannen gebruiken meestal een slakkenhuispatroon met een hart op hart afstand van 10 tot 20 centimeter. Het infrezen is alleen een optie als er een vlakke dekvloer aanwezig is. Wilt u de buizen in een betonvloer laten frezen? Dan ligt de prijs doorgaans iets hoger omdat er een zwaardere machine voor gebruikt wordt.

Vloerverwarming infrezen, het proces

Benieuwd hoe het proces van infrezen werkt? Bekijk dan snel de video.

Vloerverwarming prijs

Hoeveel uw vloerverwarming kost, is afhankelijk van meerdere factoren. Zo is onder andere het soort vloerverwarming een grote invloed op de kostprijs. Zo is elektrische vloerverwarming de meest kostbare optie: hiervoor betaalt u ongeveer €60,- tot €70,-. Omdat de meeste mensen elektrische systemen voornamelijk voor bijverwarming in bijvoorbeeld de badkamer gebruiken, valt de totale prijs relatief mee. Het infrezen van het systeem kost ongeveer €30,- tot €50,-. Bij deze prijs zit het egaliseren van het vloeroppervlak inbegrepen. Zoals u ziet loopt de prijs per m² aardig uiteen, daarom is het verstandig om de kosten van meerdere specialisten met elkaar te vergelijken.

Prijs vloerverwarming leggen, de arbeidskosten

Het aanleggen van vloerverwarming is een groot deel van de totale prijs. De arbeidskosten bedragen gemiddeld 45% van de totale prijs. Houd rekening met ongeveer €15,- tot €35,- per m².

Hoe groter het oppervlak waarin u vloerverwarming laat aanleggen, des te lager de kostprijs per m². U kunt gelukkig gemakkelijk besparen op de arbeidskosten, door de kostprijs van meerdere specialisten uit Arendonk met elkaar te vergelijken.

Tabel: hoeveel kost vloerverwarming?

Soorten vloerverwarming Gemiddelde prijs, exclusief installatie*
Vloerverwarming nat systeem (chape) €30,- tot €50,- per m²
Vloerverwarming droog systeem €35,- tot €60,- per m²
Vloerverwarming infrezen €30,- tot €45,- per m² (bij 40 m², inclusief egaliseren van de vloer)
Elektrische vloerverwarming €60,- tot €70,- per m² (inclusief thermostaat)

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De prijs is onder andere afhankelijk van de wijze waarop de leidingen bevestigd worden.

Welke factoren beïnvloeden de kostprijs?

Bij het aanleggen van vloerverwarming zijn er een aantal keuzes die de totale prijs beïnvloeden. Kiest u voor elektrische vloerverwarming dan ligt de kostprijs hoger dan wanneer u een verwarmingsstelsel op gas laat aanleggen. Wilt u hoofdverwarming, dan ligt de prijs uiteraard hoger dan wanneer u kiest voor elektrische bijverwarming in bijvoorbeeld de badkamer, omdat u een groter oppervlak wilt verwarmen. Toch ligt de prijs per m² van hoofdverwarming een stuk lager dan bij bijverwarming in de badkamer, omdat de hart op hart afstand groter is. Dit is de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Op vlaanderen.be leest u over verschillende premiemogelijkheden voor het verwarmen van uw woning. Hiermee brengt u de prijs nog verder naar beneden. De totaalprijs is afhankelijk van de volgende keuzes:

  • Elektrische vloerverwarming of verwarmen op gas?
  • Hoofdverwarming of bijverwarming?
  • Eventuele extra opties?

Benieuwd naar de exacte prijzen en mogelijkheden?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot 40% op de totale kostprijs!

Vraag vrijblijvende offertes aan
vloerverwarming bij renovatie

Vloerverwarming bij renovatie

Een renovatie is het perfecte moment om uw woning een stuk energiezuiniger te maken. Sterker nog: het is belangrijk om bij een renovatie te letten op de EPB-eisen, zodat u zeker weet dat uw woning in Arendonk aan alle regels voldoet. Het aanleggen van vloerverwarming is een goede manier om uw woning in Arendonk een stuk zuiniger te maken. Door tijdens de renovatie direct de vloeropbouw aan te pakken, vangt u twee vliegen in één slag en heeft u niet twee keer overlast van de werkzaamheden. Kiest u bij uw renovatie voor vloerverwarming, dan profiteert u direct van de grotere ruimte. De radiatoren kunnen weg, zodat u niet meer beperkt bent in de inrichting van uw huis!

welke vloer voor vloerverwarming?

Welke vloer op vloerverwarming?

Als u investeert in verwarmen via het vloeroppervlak, dan is het uiteraard belangrijk om te kiezen voor een passende vloerafwerking. Het is natuurlijk zonde als alle warmte wordt geblokkeerd door een vloerbedekking met slechte warmtegeleiding! Belangrijk om te weten is dat ook isolerende vloeren, zoals laminaat of zelfs parket, wel gebruikt kunnen worden mits u kiest voor een warmtegeleidende ondervloer. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende soorten vloeren die goed samengaan met vloerverwarming. Er is volop keuze, dus u hoeft niet bang te zijn dat er geen geschikte vloerafwerking geschikt is.

  • Betonvloer en natuursteen
  • Keramische tegels, gietvloeren & tapijt

Betonvloer en natuursteen

Betonvloeren zijn erg geschikt in combinatie met vloerverwarming, omdat ze een lage warmteweerstand hebben. Dit houdt in dat de betonvloer de warmte goed opneemt en afgeeft aan de ruimte. Natuursteen heeft hetzelfde effect. Het vloeroppervlak houdt de warmte lang vast dus ook als de vloerverwarming niet verwarmt, geeft de betonvloer nog steeds warmte af.

Keramische tegels

Keramische tegels zijn in Arendonk enorm populair in combinatie met vloerverwarming. Het verwarmt enorm goed en houdt de warmte lang vast. U hoeft niet bang te zijn dat u beperkt bent in de uitstraling, want keramische tegels zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Zo kunt u zelfs een houten vloer of parket nabootsen!

Gietvloeren

Verreweg de meeste soorten gietvloeren zijn goed te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Alleen een epoxy gietvloer wordt afgeraden door specialisten. Dat komt omdat een epoxy gietvloer krimp- en uitzetspanningen niet goed kan opvangen. Wat, door de temperatuur van vloerverwarming, wel noodzakelijk is. Gietvloeren die wel geschikt zijn, zijn troffelvloeren en polyurethaan.

Laminaat op vloerverwarming

Laminaat is niet altijd de beste keuze. Dat komt vooral omdat veel soorten laminaat de warmte van de vloerverwarming tegenhouden en niet goed geleiden. Met de juiste vloeropbouw is het wel mogelijk om laminaat te leggen. Zo moet u bij de vloeropbouw rekening houden met de juiste ondervloer. Let er ook op dat u laminaat kiest met een lage warmteweerstand. Meestal staat op de verpakking of het laminaat geschikt is.

Vloerverwarming en houten vloer?

Veel mensen zijn gecharmeerd van een houten vloer. Logisch, want een houten vloer of parket heeft een warme en authentieke uitstraling. Toch is een parket niet per se de beste keuze als u via de vloer wilt verwarmen. Wilt u toch graag een houten vloer? Werk de houten vloer dan niet af met lak en maak geen gebruik van extra vloerkleden. Hierdoor isoleert u het parket, waardoor u niet optimaal profiteert van de vloerverwarming.

Vloerverwarming en tapijt?

Bij het plaatsen van vloerverwarming is tapijt een goede keuze. Wel is het verstandig om te kiezen voor een dun tapijt. Er is ook tapijt verkrijgbaar die de warmte juist niet goed opneemt, vaak is dit het geval bij dikker of hoogpolig tapijt. Als u wel graag tapijt in de living wilt, laat u dan persoonlijk adviseren door een vakman. Hij vertelt u of uw tapijt geschikt is in combinatie met vloerverwarming.


Vloerverwarming installateur? Vrijblijvende offertes!

Ook tot 40% besparen op het leggen van vloerverwarming? Vraag dan snel gratis en vrijblijvend offertes aan! Dit doet gemakkelijk via het offerteformulier. U bent slechts één muisklik verwijderd van de prijsopgaven van maximaal 5 specialisten uit de regio Arendonk! Vergelijk de prijsopgaven en kies de vakman met het beste aanbod. Benieuwd naar de kostprijs van elektrische verwarming? Of heeft u te maken met een storing en wilt u een reparatie laten uitvoeren? Wilt u graag meer weten over de voordelen van vloerverwarming op gas? Twijfel dan niet om vandaag nog het offerteformulier in te vullen.