CV-ketel Gent

CV-ketel Gent

Of het nu winter of zomer is, wanneer u de centrale verwarming aanzet wilt u natuurlijk dat deze het doet. Is er dus een storing van de cv-ketel? Of is er een onderdeel kapot gegaan? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een erkend verwarmingsmonteur uit Gent. Via de cv-service van WT Heating komt u gemakkelijk en snel in verbinding met diverse specialisten uit Gent die u niet alleen kunnen helpen met een reparatie, maar tevens bij het onderhouden of installeren van een nieuwe centrale verwarming. Geef bij ons aan waar u naar welk soort verwarmingsketel (HR, HRe) of gasketel u op zoek bent, en wij bieden u spoedig enkele vrijblijvende offertes aan van experts uit Gent.

CV installateur Gent

CV-ketel installatie

De installatie van een cv-ketel is in heel Europa aan diverse richtlijnen verbonden. Daarnaast is het afhankelijk van het merk en model aan welke voorwaarden de installatie moet voldoen. Een installateur uit ons netwerk in Gent heeft een ruime kennis en ervaring, en zal de installatie graag voor u uitvoeren. Onze installateur zorgt er bijvoorbeeld voor dat naast de hoogrendementsketel voldoende ruimte is voor een eventueel onderhoud of noodzakelijke reparatie. Daarnaast zal een installateur van onze service u informeren over wat u moet doen bij een storing. Wilt u zelf het apparaat installeren? Lees dan goed de handleiding over de voorwaarden voor installatie.

CV-ketel reparatie Gent

Centrale verwarming

Een centrale verwarming kan zowel door een cv-ketel als een boiler worden verwarmd. Is de installatie kapot? Neem dan contact op met een verwarmingsmonteur of –installateur die de cv-ketel of boiler kan resetten of van een reparatie voorzien. Het grote voordeel van een centrale verwarming is dat deze het hele huis in één keer verwarmt. Hiervoor hebt u natuurlijk een (centrale) verwarmingsketel nodig. U hebt hierbij de keuze uit een standaard gasketel, maar ook een hoogrendementsketel of combiketel vormen mogelijke installaties voor het verwarmen van uw woonruimte of bedrijf. De installatie van een verwarmingsketel kunt u het beste overlaten aan een installateur uit Gent.

cv-ketel installatie Gent

Hoogrendementsketel

Hebt u ervoor gekozen om uw huidige gasketel te vervangen? Dan hebt u een ruime keuze uit vele soorten en maten verwarmingsketels. Eén van de modellen die wij steeds vaker plaatsen bij klanten uit Gent is de hoogrendementsketel, ook wel condensatieketel genoemd. Deze hoogrendementsketel heeft een rendement van meer dan 100% doordat het condens dat tijdens het verwarmingsproces ontstaat opnieuw gebruikt wordt. Dit betekent dat de installatie minder gas verbruikt, en daarmee zorgt voor een lagere energiefactuur. De aanschafprijs van een hoogrendementsketel is hoger dan een standaard combiketel. In sommige gevallen is het mogelijk hiervoor een premie aan te vragen bij de netbeheerder.

gasketel installatie Gent

Gasketel

Wie naar een nieuwe verwarmingsketel zoekt, zal wellicht de weg kwijt raken in het ruime assortiment dat men aanbiedt, en de vele termen die men gebruikt ter aanduiding van een ketel. Zo hebt u de keuze uit een standaard cv-ketel, een hoogrendementsketel, combiketel, HRe ketel en gasketel. De term gasketel staat voor alle verwarmingstoestellen die gebruik maken van gas voor het verwarmingsproces. Tegenwoordig is er nog maar één soort gasketel die men nieuw mag installeren: de condensatieketel. Deze condensatieketel is een speciale hoogrendementsketel. Om de levensduur van de gasketel te garanderen adviseren wij om regelmatig de uitstoot van verbrandingsgassen te laten controleren.

Combiketel

Een combiketel is een verwarmingsketel die zorgt voor zowel het warm water van de douche als die van de centrale verwarming. Een combiketel is zeer populair omdat het apparaat zeer compact is, en op meerdere plekken in huis kan worden geïnstalleerd. U bent bovendien minder geld kwijt aan het onderhoudswerk, of installatie, omdat u geen losse boiler hoeft te installeren. Het risico van een combiketel is natuurlijk dat wanneer deze in storing raakt, u volledig zonder warm water zit. De medewerkers van onze service in Gent garanderen echter dat zij bij een storing snel bij u zullen zijn om een reparatie uit te voeren.

HRe ketel

Wij noemden hierboven kort al even de mogelijkheid voor het aanschaffen van een HRe ketel. De afkorting HRe staat voor een extreem hoog rendement. Een HRe verwarmingsketel maakt gebruik van een verwarmproces dat men ook wel aanduidt met de term microwarmte krachtkoppeling. Het is een energiezuinige oplossing die geschaard wordt onder de netgekoppelde decentrale opwekkers. Hier vallen zonnepanelen en windturbines eveneens onder. De aanschaf van een HRe cv-ketel is relatief duur. Op de lange termijn verdient u deze investering over het algemeen weer terug door de besparing op de stookkosten. Wilt u meer weten over HRe verwarmen? Neem dan contact op met onze service.

hr-ketel Gent

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan. Wij verbeteren jaarlijks vele panden als het aankomt op duurzaamheid.

CV-ketel prijzen Gent

Verwarmingsketel merken

Het assortiment aan verwarmingstoestellen dat wij aanbieden is te verdelen in diverse categorieën. Ten eerste moet u natuurlijk kiezen voor een bepaald soort centrale verwarmingsketel. Kies voor een gasketel, hoogrendementsketel of combiketel. Zodra u deze keuze hebt gemaakt moet u nog kiezen voor een bepaald merk waarbij u het apparaat wil aanschaffen. Wij werken samen met verscheidene merken, die allen hoogkwalitatieve producten leveren. Hebt u maar een beperkt budget? Kies dan voor een cv van één van de huismerken. Deze huismerken leveren aantrekkelijk geprijsde producten, met prima kwaliteit. De A-merken zoals Agpo, Intergas en Remeha kennen hogere prijzen, maar ook een betere duurzaamheid.

Agpo

Het eerste merk waar wij uw aandacht op willen vestigen is Agpo. Agpo staat ook wel bekend als Agpo-Ferroli. Het biedt hoogrendement cv-ketels aan in twee productielijnen: Bleusense en Megadens. Een speciale variant is de Megastar die door een erkend installateur te plaatsen is zonder condensafvoer. Elk product heeft een lange levensduur.

Intergas

Bij Intergas produceert men al jarenlang vele verwarmingsketels, die allen een hoogwaarde kwaliteit hebben. Eén van de nieuwste ontwikkelingen van Intergas is de slimme thermostaat met gekoppelde app voor op de smartphone of tablet. Met deze app is het mogelijk om uw verbruik bij te houden en de thermostaat op afstand te bedienen.

Remeha

Een derde A-merk waar wij met plezier mee samenwerken is Remeha. Dit bedrijf staat voor innovatie en ontwikkeling en produceert modellen met verscheidene eigenschappen. Kies zelf of u energiezuinigheid, comfort, gebruiksgemak of lage prijzen het belangrijkste vindt. Ook voor een combiketel bent u bij Remeha aan het juiste adres.

CV-ketel onderhoud Gent

Onderhoud

Het onderhoud van een verwarming is zeer belangrijk. Met het juiste onderhoud wordt bijvoorbeeld een eventuele storing voorkomen. Onderhoud dat u zelf kunt uitvoeren is het ontluchten van de radiatoren en het bijvullen van de verwarmingsketel. Deze onderhoudsklusjes nemen even wat tijd in beslag, maar daarna zal uw centrale verwarming weer op de juiste manier werken en verlengt u de levensduur. Wilt u een verwarmingsmonteur uit Gent inschakelen voor het onderhoud? Overweeg dan om een onderhoudscontract af te sluiten. Met een onderhoudscontract wordt het onderhoud periodiek geregeld door een erkend verwarmingsmonteur.

verwarmingsketel onderhoudscontract

Onderhoudscontract

Om het onderhoud van de cv-ketel periodiek te reguleren en te profiteren van diverse andere voordelen raden wij aan een onderhoudscontract af te sluiten. Een onderhoudscontract zorgt ervoor dat het rendement van de verwarming optimaal blijft, lagere reparatiekosten en dat u de fabrieksgarantie op de cv-ketel of boiler behoudt. Veel van onze klanten uit Gent denken dat een onderhoudscontract bestaat uit een vast stel regels. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. De meeste bedrijven bieden verschillende soorten contracten aan, die variëren in prijs en mate van onderhoudswerk en reparatie. Het is aan u om te bepalen welk onderhoudscontract het beste bij u past.

cv-service Gent

24/7 reparatie service

Is uw cv-ketel kapot? Of doet de centrale verwarming het plotseling niet meer? Onze cv-service is 24 uur per dag bereikbaar. Bij een storing kan een verwarmingsmonteur uit Gent dan ook spoedig bij u zijn om een reparatie uit te voeren. Hoewel onze cv-service met name geschikt is voor spoedklussen, zijn de medewerkers van onze service ook beschikbaar voor hulp bij het bijvullen van de radiatoren of de installatie van een combiketel. Wat het probleem met uw verwarmingsketel of boiler ook is, wij garanderen dat u met de hulp van onze experts snel weer van een optimale warmte in huis geniet.

Storing? Schakel onze monteur in!

Is uw centrale verwarming kapot, of geeft uw boiler een storing aan? Schakel dan een verwarmingsmonteur uit Gent via onze cv-service. Wij garanderen dat bij de vakmannen van onze service het onderhoud en reparatie van uw apparaat in goede handen is. Met een onderhoudscontract profiteert u bovendien van korting op de reparatiekosten. Is er geen erge storing, maar verwarmt uw boiler het water net niet goed genoeg? Of hoort u een tikkend geluid in de hoogrendementsketel? Daarvoor kunt u tevens de hulp van een verwarmingsmonteur via onze service inschakelen. De monteur zal met u een afspraak maken, en direct alle andere onderdelen voor u controleren.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Is uw centrale verwarming kapot gegaan en hebt u geen idee hoe u de storing moet verhelpen? Bent u op zoek naar een verwarmingsmonteur die u kan helpen bij het onderhoud van de cv-ketel? Of wilt u graag meer weten over de kosten van een onderhoudscontract? Bij WT Heating Gent bent u aan het juiste adres voor hulp bij zowel de installatie als reparatie en het onderhoud van uw verwarming. Via het contactformulier vraagt u bij onze cv-service gemakkelijk en snel offertes van specialisten uit uw regio, die u zelf kunt vergelijken op prijs en aanbod. Zo kiest u altijd voor het bedrijf dat bij u past!

Prijzen

De prijzen voor het aanschaffen van een centrale verwarming worden bepaald door een groot aantal factoren. De belangrijkste invloedsfactor is het soort CV-ketel waar u voor kiest. Een HRe ketel is duurder dan een eenvoudige gasketel. De installatietijd, afmetingen, en capaciteit vormen andere factoren waar u rekening mee dient te houden. Dit betekent dat de prijzen voor kunnen variëren tussen de €750,- en €4000,-. Heeft u een beperkt budget? Het is bij sommige aanbieders in Gent tevens mogelijk om een combiketel of boiler te huren of leasen. U betaalt dan een klein bedrag per maand. Op lange termijn is dit duurder dan kopen.