CV-ketel Gent

CV-ketel Gent

Een goed werkende cv-ketel is van groot belang voor het wooncomfort binnenshuis, zeker tijdens de herfst- en wintermaanden. Daarom dient u de (centrale) verwarming ook regelmatig van onderhoud te voorzien. Dankzij periodiek onderhoud door een verwarmingsmonteur of – installateur middels een onderhoudscontract voorkomt u niet alleen een storing, maar behoudt u tevens de fabrieksgarantie. Bent u op zoek naar een nieuwe centrale verwarming voor uw bedrijfspand in Gent? Hebt u een vraag over het beste onderhoud van uw installatie? Of wilt u weten wat een installateur uit ons netwerk voor u kan betekenen als uw cv-ketel in storing raakt? Neem dan vandaag nog contact op met onze cv-service in Gent. Wij ondersteunen u graag bij een storing of noodzakelijke reparatie.

Verwarmingsmonteur Gent

CV-ketel installatie

Het installeren van een cv-ketel is een relatief ingewikkeld proces, omdat deze moet voldoen aan diverse regels en voorwaarden. Wij raden daarom ook aan altijd een erkend installateur uit Gent de installatie te laten afhandelen. Op deze manier weet u zeker dat de centrale verwarming aan alle installatie-eisen voldoet, en is de kans op een storing aanzienlijk kleiner. Hebt u maar een beperkt budget en vindt u de inzet van een installateur te duur? Lees dan goed de voorwaarden waaraan de installatie van uw verwarmingsketel of boiler moet voldoen. Er moet bijvoorbeeld aan beide zijden ruimte overblijven voor een eventuele reparatie of controle. Wilt u liever de garantie dat alles goed gaat? Schakel onze hulp in!

CV-ketel kapot Gent

Centrale verwarming

Een centrale verwarming is één van de mogelijke verwarmingsmodellen waarvan wij de installatie voor u kunnen afronden. Naast centrale verwarmingen helpt een installateur uit ons netwerk in Gent u tevens graag bij de installatie van een vloerverwarming of losse elektrische kachels. Voor welke vorm van verwarmen u het beste kunt kiezen, is afhankelijk van de eisen die u aan de verwarming stelt. Een centrale verwarming is zeer geschikt voor een standaard woningverwarming, terwijl een vloerverwarming bijdraagt aan de vochtwering. Kies voor een combiketel als u het warm water niet apart wilt verwarmen, of plaats juist een boiler om de processen gescheiden te houden.

hoogrendementsketel Gent

Hoogrendementsketel

Eén van de meest gekozen vormen voor het verwarmen van de centrale verwarming is de hoogrendementsketel. Een hoogrendementsketel duidt men ook wel aan met de term condensatieketel, omdat het apparaat gebruik maakt van de afvalstoffen uit het eigen verwarmproces om het proces gaande te houden. Dit heeft als gevolg dat de hoogrendementsketel over de 100% rendement levert. Omdat de hoogrendementsketel een goede bijdrage levert aan de het besparen van fossiele brandstoffen is het in de meeste gevallen mogelijk om hiervoor een premie aan te vragen. In totaal scheelt dit soms 20% op de uiteindelijk prijs voor de aanschaf en installatie van de hoogrendementsketel.

combiketel Gent

Gasketel

Een ander soort verwarmingsketel die menig verwarmingsspecialist in Gent aanbiedt is de gasketel. De term gasketel staat feitelijk voor alle soorten ketels die gas gebruiken om het verwarmingsproces gaande te houden. Omdat de Vlaamse overheid zo weinig mogelijk fossiele brandstoffen wil verbruiken, hebben zij per wet vastgesteld dat alleen condensatieketels goedgekeurde modellen zijn. De werking van een dergelijke gasketel hebben wij hierboven bij het kopje hoogrendementsketel al uitgelegd. Een gasketel die niet alleen zeer zuinig werkt, maar ook nog eens elektriciteit opwekt is de HRe verwarmingsketel. In onderstaand kopje vindt u meer informatie over voor- en nadelen van deze speciale gasketel.

Combiketel

Hebt u niet zoveel ruimte in huis en wilt u de ruimte die er is zo efficiënt mogelijk inzetten? Overweeg dan de aanschaf van een combiketel. De combiketel zal niet alleen de centrale verwarming verwarmen, maar ook het gewone warm water. Dit betekent dat u de combiketel niet hoeft te combineren met een boiler of geiser. Een ander voordeel van de combiketel is dat het een relatief kleine afmeting heeft. Een combiketel is daarom op vele plekken in huis te installeren. Een installateur uit Gent is u hierbij desgewenst met alle plezier van dienst. Ook voor het onderhoud kunt u bij ons terecht.

HRe ketel

Binnen de verwarmingsbranche probeert men steeds nieuwe vormen van verwarming te ontwikkelen, die bijdragen aan een beter milieu. Eén van de meest recentere ontwikkelingen is de HRe ketel. Deze verwarmingsketel zal tijdens het verwarmingsproces elektriciteit opwekken die daarna weer aan het net kan worden gegeven. Hoewel dit een zeer voordelig proces is, heeft het pas een effect op het moment dat u meer dan 1600m3 gas per jaar verbruikt. Dit maakt de HRe gasketel met name geschikt voor bedrijven en kantoren. Een alternatief voor de Hre verwarmingsketel is een ketel met warmtepomp. Dit is een uitstekende oplossing voor veel van onze klanten uit Gent.

hr-ketel installatie Gent

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan. Wij verbeteren jaarlijks vele panden als het aankomt op duurzaamheid.

CV-ketel prijzen Gent

Verwarmingsketel merken

Wanneer het tijd is om uw combiketel te vervangen, dan hebt u de keuze uit een groot aantal merken en modellen. Kies uit een nieuwe combinatieketel, een gasketel of een speciale HRe hoogrendementsketel. Wat uw keuze ook is, wij garanderen dat u bij ons het juiste model vindt. Wij werken samen met vele bedrijven, die allen producten van hoge kwaliteit aanbieden. Het voordeel van de aanschaf van een product van een A-merk is dat u hierbij profiteert van een lange levensduur. Daarnaast verzekeren vrijwel alle A-merken u van lage kosten voor onderhoud en een kleine kans op een storing van de installatie.

Agpo

Eén van de merken waar wij verschillende modellen van aanbieden is Agpo-Ferroli. Dit merk levert diverse producten, waaronder de Bleusense en Megadens hoogrendementsketels. Daarnaast bieden zij een speciaal soort verwarmingsketel aan: de Megastar. Een cv-ketel die te plaatsen is zonder condens afvoer. Bij Agpo verzekert men u bovendien van een vakkundige cv-service.

Intergas

Bent u geïnteresseerd in uw gasverbruik en wilt u proberen dit zoveel mogelijk te beperken? Bij Intergas heeft men een app ontwikkeld waarmee u inzicht krijgt in het verbruik. Bovendien is het met deze app op uw telefoon of tablet een optie de slimme thermostaat op afstand te bedienen. Ze leveren diverse soorten verwarmingsketels en staan goed bekend in Nederland en België.

Remeha

Eén van de oudste bedrijven op het gebied van verwarmen is Remeha. Bij Remeha werkt men al meer dan 65 jaar aan het ontwikkelen van verwarmingselementen voor particulieren en zakelijke klanten. U profiteert bij Remeha gegarandeerd van innovatieve producten van hoogwaardige kwaliteit. Kies zelf voor de eigenschappen waaraan de cv moet voldoen.

CV-ketel installatie Gent

Onderhoud

Het onderhoud van uw cv-ketel kan opgedeeld worden in twee delen: het onderhoud dat u zelf kunt uitvoeren, en de onderhoudswerkzaamheden die een verwarmingsmonteur of –installateur beter kan afhandelen. Het onderhoud dat u zelf kunt toepassen is onder andere het bijvullen van de ketel, en het ontluchten van de radiatoren. Het onderhoud dat u moet overlaten aan een verwarmingsmonteur uit onze cv-service in Gent bestaat uit diverse klussen. Denk hierbij onder andere aan een controle van het expansievat of het afstellen van de brander voor het beste rendement van de hoogrendementsketel. Sluit een onderhoudscontract af voor een periodieke controle en goedkope reparatie.

cv-ketel reparatie Gent

Onderhoudscontract

Zoals gezegd is het mogelijk om bij menig vakman uit Gent een onderhoudscontract af te sluiten. Met een onderhoudscontract bent u ervan verzekerd dat het onderhoud van uw cv-ketel periodiek grondig wordt uitgevoerd, en dat de fabrieksgarantie wordt behouden. Daarnaast ben u bij een onderhoudscontract tevens zeker van een verhoogd rendement en optimale werking zonder storing of kapotte onderdelen. Mocht er nou onverhoopt toch een reparatie moeten worden uitgevoerd, dan zullen de kosten hiervoor met een onderhoudscontract bovendien (grotendeels) door het bedrijf worden betaald. Meestal hebt u bij een verwarmingsmonteur de keuze uit drie soorten contracten. Kies voor het onderhoudscontract dat bij u past!

cv-ketel storing Gent

24/7 reparatie service

Is er een storing opgetreden bij uw centrale verwarming of boiler? Dan is het zaak om zo snel mogelijk contact op te nemen met een erkend vakman uit Gent. Wij hebben daarom een 24uurs cv-service voor u ingesteld. Via onze cv-service komt u gemakkelijk en snel in verbinding met een verwarmingsmonteur uit de regio, die in korte tijd bij u kan zijn om de storing te verhelpen of een reparatie uit te voeren. Elke verwarmingsmonteur die zich bij onze service heeft aangesloten, kan elke soort verwarmingsketel repareren. Of het nu gaat om een gasketel, combiketel, of hoogrendementsketel, hij draait hier zijn hand niet voor om.

Storing? Schakel onze monteur in!

Een storing kan veroorzaakt worden door verschillende dingen. Zo kan het gevolg zijn van een kapot element, maar is ook achterstallig onderhoud een regelmatig gehoorde oorzaak voor storingen. Werkt uw centrale verwarming niet? Neem dan snel contact op met een verwarmingsmonteur via onze cv-service. Er zal spoedig een installateur uit Gent bij u op de stoep staan. Deze installateur zal het nodige onderhoud uitvoeren, of u adviseren over de aanschaf voor een nieuwe hoogrendementsketel mocht reparatie niet meer baten. Soms is het mogelijk om zelf de storing te verhelpen: vrijwel elke nieuwe gasketel heeft een digitaal display waarop met een code het probleem wordt aangegeven.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Hebt u een vraag over de installatie van een nieuwe cv-ketel voor een erkend installateur of over onze cv-service? Wilt u weten wat het verschil is tussen een combiketel, hoogrendementsketel of gasketel? Of bent u benieuwd naar de kosten voor het afsluiten van een onderhoudscontract? Aarzel dan niet om vandaag nog het contactformulier in te vullen. Een installateur of verwarmingsmonteur uit Gent zal uw hulpvraag snel beantwoorden. Desgewenst sturen wij u bovendien enkele offertes toe van specialisten uit de regio. Vergelijk deze op basis van prijs en aanbod en kies zo voor de verwarmingsmonteur uit de regio die bij u past.

Prijzen

Wilt u weten wat de prijs wordt voor de inzet van een verwarmingsmonteur via onze cv-service in Gent? Hebt u een vraag over het afsluiten van een onderhoudscontract voor uw verwarmingsketel? Of hebt u een vraag over de mogelijkheid voor reparatie van de huidige combiketel? Dan bent u bij ons op de goede plek. Wij informeren u met alle plezier over de prijzen voor aanschaf, onderhoudswerk, installatie en reparatie. Het is afhankelijk van uw wensen voor levensduur en rendement hoe hoog de exacte prijs wordt. De prijzen voor de koop van een cv-ketel variëren tussen de €500,- en €4000,-.