CV-ketel Gent

CV-ketel Gent

Wanneer de herfst- en wintermaanden er weer aankomen, dan is het van belang dat de cv-ketel naar behoren werkt. Woont u in Gent en bent u op zoek naar een erkend verwarmingsmonteur die u kan helpen bij de installatie van een nieuwe centrale verwarmingsketel? Of hebt u behoefte aan een vakman die het onderhoud van uw boiler of cv-ketel voor u kan uitvoeren zodat het rendement optimaal blijft? Bij WT Heating bent u aan het juiste adres. Onze medewerkers hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied en zijn u graag van dienst. Vul de offertepagina in voor direct contact met onze cv-service in Gent, of vraag een vrijblijvende offerte aan.

CV-ketel installatie Gent

CV-ketel installatie

De installatie van een cv-ketel is aan diverse Europese richtlijnen verbonden. Laat voor de installatie van uw nieuwe exemplaar daarom ook altijd een verwarmingsmonteur uit Gent komen. Deze kan de klus snel en vakkundig uitvoeren, en u voorkomt zo de kans op een storing op termijn. Wij kunnen doorgaans binnen 24 uur een verwarmingsketel plaatsen en zorgen er zo voor dat u op korte termijn weer van een heerlijke warmte in huis geniet. Wilt u zelf de installatie van een centrale verwarming of hoogrendementsketel verzorgen? Houd dan rekening met de eisen die men stelt, zoals voldoende aan de zijden voor eventueel onderhoud en controle.

CV-ketel reparatie Gent

Centrale verwarming

De centrale verwarming kan zowel door een cv-ketel als combiketel (inclusief boiler) worden verwarmd. Wanneer de boiler in storing raakt dan dient u de installatie te resetten, en als dit niet werkt een verwarmingsmonteur of –installateur te contacteren voor een reparatie. Wij zorgen ervoor dat uw centrale verwarming snel weer optimaal werkt. Wilt u voorkomen dat u onnodig veel geld kwijt bent aan een reparatie of het onderhoudswerk van de centrale verwarming? Overweeg dan om zelf de radiatoren te ontluchten of de verwarmingsketel bij te vullen. Dergelijk onderhoud is niet heel moeilijk, maar zal u een groot aantal problemen besparen.

hre-ketel Gent

Hoogrendementsketel

Er komen steeds nieuwe technieken waarmee woningen en kantoren verwarmd kunnen worden. Eén van de nieuwere ontwikkelingen op dit gebied is de hoogrendementsketel. Een hoogrendementsketel is een verwarmingsketel waarbij het rendement boven de 100 procent ligt. Een speciale variant is de condensatieketel, een cv-ketel die de condens die ontstaat tijdens het verwarmingsproces opnieuw gebruikt, en hierdoor minder gas verbruikt. De installatie van een hoogrendementsketel vereist vaak wel enige aanpassingen in een woning, omdat hiervoor een ander soort afvoerkanaal. Door de installatie van een hoogrendementsketel draagt u echter wel bij aan een schoner leefklimaat, en zult u op de lange termijn geld terugverdienen met het HR model.

gasketel Gent

Gasketel

De term gasketel staat voor alle soorten verwarmingsketels die aardgas gebruiken voor verwarmen. Onder het begrip gasketel vallen dan ook zowel de hoogrendementsketel als de condensatieketel. Deze laatste is de meest bekende soort gasketel, omdat het sinds 2015 niet meer is toegestaan om een standaard hoogrendementsketel te gebruiken. Om de werking van een gasketel te blijven garanderen is het belangrijk dat u deze van goed onderhoud voorziet. Een verwarmingsmonteur uit [var1[ zal bij een controle de uitstoot van verbrandingsgassen nagaan, en de gasketel reinigen. Voor een optimaal rendement zal hij de brander opnieuw installeren. De gasketel controle is eens in de twee jaar verplicht.

Combiketel

Wij gaven hierboven al aan dat het niet perse noodzakelijk om een centrale verwarming en een boiler in huis te hebben. Het is tevens een optie om te kiezen voor een combiketel. Veel van onze klanten uit Gent maken met veel plezier gebruik van een combiketel, omdat deze een kleine omvang heeft, en daardoor op meerdere plekken in het pand past. Een combiketel zorgt voor zowel het warm water van de douche als voor de centrale verwarming. Het nadeel van een combinatieketel is dat wanneer deze een storing heeft, u op geen enkele manier meer warm water hebt.

HRe ketel

Een laatste verwarmingsketel waar wij uw aandacht op willen vestigen is de HRe ketel. De HRe verwarmingsketel is een apparaat dat werkt op basis van microwarrmtekrachtkoppeling. Het is een methode die elektriciteit opwekt met behulp van een stirlingmotor of andere brandstofcel. Het grote voordeel van de HRe modellen is dat deze een grote hoeveelheid warmte genereren, wat ze zeer geschikt maakt voor in de utiliteitsbouw. Grote modellen HRe ketels schaart men naast het zonnepaneel onder de decentrale opwekkers. Kiest u voor een HRe verwarmingsketel bij u thuis? Dan zult u op de lange termijn aanzienlijk besparen in de kosten voor de centrale verwarming.

hoogrendementsketel Gent

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan. Wij verbeteren jaarlijks vele panden als het aankomt op duurzaamheid.

CV-ketel offerte

Verwarmingsketel merken

Wanneer u kiest voor een gasketel bij u thuis in Gent, dan hebt u de keuze uit een ruim assortiment aan modellen en merken. Voor welk model en merk u kiest is afhankelijk van de eisen die u aan de centrale verwarming stelt. Zo is het ene model meer geschikt voor het snel verwarmen van kleine ruimtes, terwijl andere apparaten zich eerder richten op het verwarmen van een heel pand. De merken hebben bovendien verschillende focuspunten. Waar het ene bedrijf zich richt op het aanbieden van duurzame apparaten, is het andere bedrijf meer bezig met de levensduur van de installatie.

Agpo

Eén van de merken waar wij graag mee samenwerken is Agpo-Ferroli. De meest populaire ketels die deze fabrikant aanbiedt zijn de BLeusense en Megadens. Het grote voordeel van deze toestellen is dat ze zeer zuinig in het gebruik zijn. Het onderhoud en de reparatie van een Agpo verwarmingsketel is bovendien relatief eenvoudig.

Intergas

Een tweede merk waar wij uw aandacht graag op willen vestigen is Intergas. Intergas biedt in Vlaanderen vele modellen verwarmingstoestellen aan, die allen een hoog rendement bieden en weinig onderhoud vragen. Daarnaast profiteert u bij Intergas van een slimme app waarmee u het verbruik bijhoudt en de thermostaat op afstand bedient.

Remeha

Tot slot is Remeha een merk waar wij regelmatig mee samenwerken. Deze fabrikant is al jarenlang actief binnen de verwarmingsbranche en staat voor een hoogwaardige kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen. Bij onze service in Gent kunnen wij u desgewenst meer informatie geven over de toestellen die men bij Remeha aanbiedt.

CV-ketel onderhoud Gent

Onderhoud

Om de levensduur van de centrale verwarming of de boiler te verlengen is het van belang dat u deze van het juiste onderhoud voorziet. Een verwarmingsmonteur kan de diverse onderdelen controleren op slijtage, en een eventuele reparatie uitvoeren. Wilt u zeker weten dat uw hoogrendementsketel of combiketel regelmatig gecontroleerd wordt en dat u zo een storing voorkomt? Maak dan gebruik van onze CV-service. Via deze service vraagt u namelijk eenvoudig een onderhoudscontract aan. Een verwarmingsmonteur komt dan jaarlijks bij u langs om de verwarmingsketel te controleren. Dankzij het onderhoud middels een onderhoudscontract voorkomt u niet alleen een storing, ook de fabrieksgarantie blijft zo behouden.

cv-ketel onderhoudscontract

Onderhoudscontract

Door een onderhoudscontract af te sluiten verzekert u zich van een uitstekend rendement van de cv-ketel. Daarnaast zorgt u er op deze wijze voor dat de fabrieksgarantie en levensduur behouden blijft. Een volgend voordeel van het onderhoudscontract is dat u meestal minder hoeft te betalen voor een reparatie, mocht er onverhoopt een onderdeel van de gasketel of boiler kapot gaan. Een onderhoudscontract is bij ons af te sluiten voor zowel een combiketel als een boiler, hoogrendementsketel, gasketel of standaard verwarmingsketel. Wat het model en merk ook is, een installateur uit ons netwerk in Gent beschikt over de kennis om het onderhoud uit te voeren.

cv-installateur Gent

24/7 reparatie service

Wanneer de verwarming kapot gaat, of de cv-ketel in storing raakt, dan begrijpen wij dat u zo spoedig mogelijk geholpen wilt worden. Onze service in Gent is daarom 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Geeft uw combiketel geen warm water meer, of is er een voortdurend tikkend geluid in de hoogrendementsketel? Voor deze klachten kunt u tevens de hulp van een verwarmingsmonteur van onze service inroepen. Een expert zal binnen korte tijd bij u op de stoep staan om de nodige reparatie uit te voeren. De kosten voor een dergelijke service hangen af van het materiaal dat wij moeten vervangen.

Storing? Schakel onze monteur in!

Raakt uw verwarming installatie in storing? Is er een onderdeel van de cv-ketel of boiler kapot gegaan? Schakel dan onze verwarmingsmonteur uit Gent in. Deze kan de installatie snel van een reparatie of het benodigde onderhoud voorzien. Veel voorkomende storingen bij een hoogrendementsketel zijn een verminderde werking van het expansievat of een probleem met de warmtewisselaar. Bij een combiketel komt het regelmatig voor dat het warm water voor de douche niet goed warm meer wordt. Via onze service krijgt u direct contact met een erkend vakman uit de regio, die u met plezier zal helpen. U geniet snel van een optimaal wooncomfort!

Vrijblijvende offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een erkend installateur die de installatie van uw cv-ketel op zich kan nemen? Hebt u een vraag over het juiste onderhoud van uw centrale verwarming, en wilt u meer weten over de kosten van een onderhoudscontract voor uw combiketel? Of hebt u behoefte aan een exacte prijsindicatie voor de reparatie van uw boiler, gasketel of hoogrendementsketel? Via de offertepagina vraagt u gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan voor een klus op basis van uw wensen. De medewerkers van de cv-service van WT Heating Gent zijn u met alle plezier van dienst.

Prijzen

Onze klanten uit Gent vragen ons regelmatig met welke prijzen zij rekening moeten houden als zij een gasketel willen aanschaffen. Het antwoord hierop is niet eenvoudig, omdat de aanschafprijzen door veel factoren worden bepaald. Zo is onder andere het rendement van invloed op de prijs (een HRe model is duurder dan de standaard combiketel), maar andere factoren zoals installatietijd en kwaliteit zijn van invloed op de kosten. Een laatste invloedsfactor is de mate van subsidie die u krijgt voor de aanschaf van de verwarmingsketel. Een premie loopt soms op tot wel 20% van de aanschafkosten. Vergelijk daarom altijd diverse modellen met elkaar.